" Wahai Allah, rahmati dan kurniakanlah kesejahteraan ke atas Muhammad Rasullah..Dan selawat yang dapat melapangkan rezeki kami..Dan menjadikan baiknya akhlak kami..Dan curahkanlah kesejahteraan atas keluarga dan para sahabatnya "

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 17 May 2013

Bedak Arab n Hair Perfume dh sampai !!

Umi order brg ni dr FB..dh survey harga bedak arab n kat sini yg paling murah pastu umi berkenan kat hair perfume yg die jual..nk apply kat rambut Aisyah sbb die x suka ikat rambut..so, dgn harapan rambut die akn kmas sket lpas ni + wangi..;p..beli 2 brg ni n dpt free gift sabun vit ACE..hehe..dh pakai bedak ni n mmg best la,rase cantik je ~perasan minah ni~..wangi pulak tu..terase muke ni harum jer..haha

Bedak Arab Kokuryu & Rose Hair Perfume + Vit ACE soap..

Celebrate birthday Aisyah..

Malam semalam opah n atuk ajak mkn kat Nasi Arab Al-Aleef, dlm Tesco Seremban Jaya..utk celebrate birthday cucu kesayangan dorg..owner restaurant ni kwn atuk Aisyah..selain nasi arab, ade mcm2 lg menu lain..n sume sedap2..baru 2x mkn sini tp mmg puas hati..;) Tenkiu ye opah n atuk..

Birthday gurl..
Affan duk dlm car seat je ye sbb Affan x leh mkn lg..
Nasi arab utk 3 org mkn..byk, boleh mkn utk 4 org pun..
Birthday gurl tgh tggu makanan sampai..
Semangat birthday girl mkn..lapo sgt tuh..
Affan cume boleh minum air mangga je ye yang..mangga n air semata2 tanpa tambahan gula n ais...
Semangat sedut straw tu..kelaka muke Affan..haha

Check up Aisyah 2 tahun ..

Semalam cek up Aisyah utk 2 tahun..so, x de injection la..sume timbang berat, ukur tinggi n interview sket2 by nurse sbb nk tgk perkembangan die..

Berat : 14 kg ~cume naik 1 kg dr 3 bulan lepas~
Tinggi : 94cm ~naik 5cm dr 3 bulan lepas~
BMI : 16 ~normal~

Nurse ckp Aisyah sihat, x de masalah..umi ckp Aisyah susah nk mkn, cume suka mkn apa yg die suka jer..tp nurse ckp x pe sbb berat Aisyah naik jer n teruskan je bg apa yg die suke mkn, minum susu n bg makanan lain..masalahnye, Aisyah ni cume suke mkn jagung, carrot, telur, roti, susu, n ayam jer..lain2 x mau..x kn hari2 nk ngadap ni je..huhu..

Interview nurse n Aisyah :-

Nurse : nama sape ni?
Aisyah : kakak..
Nurse : ~gelak~ owh,kakak..kakak mkn ape tu?
Aisyah : Dah abis dh ~smbil buat isyarat tgn~ (mcm la nurse tu nk mintak makanan die sgt..haha)
Nurse : Ada adi x?sape nama adik?adik mane?
Aisyah : Affan..Affan tinggal umah ibu..
Nurse : kakak tinggal ngn nurse ye, biar umi balik sorg..
Aisyah : ok, bye2 ~cepat bukak pintu n terus lari keluar~
Nurse : ~gelak~ bijak budak ni,dh pandai ckp..

Time nk tggu turn nama kena panggil, budak kecik ni sibuk nk keluar..nk pg playground..tgh2 panas pun x kisah, agknye budak2 mmg x kenal erti panas kot..klu kita la mmg x sanggup kot nk berjemur..umi ajak die masuk dlm balik n tutup pintu klinik tu..pastu umi duk jauh2 sbb nnti die suh bukak pintu tu balik..tp budak ni akal mmg pjg la..die tolak sket pintu tu, pastu msukkn tgn sket..pastu die jerit2 konon tgn tersepit kat celah pintu..pastu kelam kabut la 2 org ibu yg ade dekat kat pintu tu, cepat2 dorg tlg bukakkn pintu..apalagi, memecut la si bijak pandai ni keluar pg playground balik..2 org ibu yg bukakkn pintu td gelak je (sbb tau dorg dh tertipu kot)..bertuah punye anak !! geram sgt ngn budak kecik ni..aktif ssgt..seminit pun x duduk diam dlm klinik tu..

Dah dapat geng utk main2..budak tu umo 4 tahun.
Budak ni dh x takut naik tangga sorg2..ulang kali naik gelongsor tu..
Muka bahagia dapat main tgh pnas..
Tgh panas main, ni la hasilnye..berpeluh smpai lenjun rambut tu...

Thursday, 16 May 2013

Lirik Lagu Kami Guru Malaysia..

Lirik lagu pilihan sempena Hari Guru ;)

Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara kita
Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta

Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan

Lagu & Lirik : Hashim Ahmad

New Cabinet in Malaysia 2013..

Nampkanye byk muka2 baru yg sy x kenal..hoho..~pd adik2 sila hafal name2 ini ye, sbb nanti masuk dlm exam (subjek Pengajian Malaysia-subjek wajib bile dh masuk U)..t'igt zaman study dulu2, puas m'hafal n pastu duk b'kumpul ngn kwn2 main soal2..hehe..lg satu duk hafal name2 ni bile time nk pg interview keje gomen~

PRIME MINISTER Najib Razak

DEPUTY PRIME MINISTER
Muhyiddin Yassin

PRIME MINISTER'S DEPARTMENT
Ministers
Jamil Khir Baharom
Abdul Wahid Omar (Maybank CEO)
Idris Jala
Joseph Kurup
Shahidan Kassim
Nancy Shukri
Joseph Entulu Anak Belaun
Paul Low Seng Kuan (Transparency International president)

Deputy Ministers
P. Waytha Moorthy
Razali Ibrahim

FINANCE
Minister
Najib Razak

Minister II
Ahmad Husni Hanadzlah

Deputy Minister
Ahmad Maslan

EDUCATION
Minister
Muhyiddin Yassin
Minister II
Idris Jusoh

Deputy Ministers
Mary Yap
P. Kamalanathan

DEFENCE
Minister
Hishamuddin Hussein
Deputy Minister
Abdul Rahim Bakri

TRANSPORT
Minister (Acting)
Hishamuddin Hussein

Deputy Minister
Abdul Aziz Kaprawi

HOME AFFAIRS
Minister
Ahmad Zahid Hamidi

Deputy Minister
Wan Junaidi Tuanku Jaafar

WORKS
Minister
Fadillah Yusof

Deputy Minister
Rosnah Rashid Shirlin

INTERNATIONAL TRADE AND INDUSTRY
Minister
Mustapa Mohamed

Deputy Minister
Hamim Samuri

FOREIGN AFFAIRS
Minister
Anifah Aman
Deputy Minister
Hamzah Zainuddin

DOMESTIC TRADE, COOPERATIVES & CONSUMERISM
Minister
Hasan Malek
Deputy Minister
Ahmad Bashah Md Hanipah

COMMUNICATION AND MULTIMEDIA
Minister
Ahmad Shabery Cheek

Deputy Minister
Jailani Johari

HUMAN RESOURCES
Minister
Richard Riot Anak Jaem

Deputy Minister
Ismail Abd Mutalib

RURAL AND REGIONAL DEVELOPMENT
Minister
Shafee Apdal

Deputy Minister
Alexander Nanta Linggi

URBAN WELLBEING, HOUSING AND LOCAL GOVERNMENT
Minister
Abdul Rahman Dahlan

Deputy Minister
Halimah Saddique

FEDERAL TERRITORIES
Minister
Tengku Adnan Tengku Mansor

Deputy Minister
Loga Bala Mohan

YOUTH AND SPORTS
Minister
Khairy Jamaluddin

Deputy Minister
M. Saravanan

HEALTH
Minister
S. Subramaniam

Deputy Minister
Hilmi Yahaya

ENERGY, GREEN TECHNOLOGY AND WATER
Minister
Maximus Ongkili

Deputy Minister
Mahdzir Khalid

AGRICULTURE AND AGRO-BASED INDUSTRIES
Minister
Ismail Sabri Yaakob

Deputy Minister
Tajuddin Abdul Rahman

TOURISM
Minister
Mohamed Nazri Aziz

Deputy Minister
Joseph Salang Gandum

NATURAL RESOURCES AND ENVIRONMENT
Minister
G. Palanivel

Deputy Minister
James Dawos Mamit

SCIENCE, TECHNOLOGY AND INNOVATION
Minister
Ewon Ebin

Deputy Minister
Abu Bakar Muhamad Diah

WOMEN, FAMILY AND COMMUNITY DEVELOPMENT
Minister
Rohani Abdul Karim

Deputy Minister
Azizah Mohd Dun

PLANTATION INDUSTRIES AND COMMODITIES
Minister
Douglas Uggah Embas

Deputy Minister
Noriah Kasnon

Totals
Prime Minister 1 position
Deputy Prime Minister 1 position
Ministers (exc. PM) 33 positions
Deputy Ministers (exc. DPM) 26 positions

Total 61 positions
Total ministries 24

Selamat Hari Guru & Hari Lahir Aisyah



Selamat Hari Guru buat semua guru2 di Malaysia..Ilmu yg kalian curahkan akn menjadi aset di akhirat kelak..

Guru..
Dalam ajarnya ada harapan,
Dalam tegurnya ada doa,
Dalam marahnya ada sayang,
Dalam tawanya ada mesra,
Dalam diam ada bijaksana,
Dalam tanganya, kita terbina.

Jasa kalian x kn dilupakan..Terima kasih cikgu ;)

SK Tun Dr Syed Nasir, Johor
SK LKTP Kecau 1, Pahang
SMK Padang Tengku , Pahang
SMK Lepar Utara, Pahang
Kolej Teknologi Timur, Selangor
UNISEL, Selangor

Selamat Hari Lahir buat My princess Nur Aisyah Husna Mohd Hussaini yg hari ni genap 2 tahun..buah hati yg sentiasa menghiburkan dan membahagiakan seisi keluarga dgn celoteh dan kerenah yg x henti2..semoga sentiasa dlm lindunganNya nak..dan semoga menjadi permata hati yg cemerlang,gemilang,terbilang dan solehah..moga cantik akhlak secantik rupa, baik budi, baik bicara, bijak akal sebijak Aisyah isteri Rasulullah, ..Ameen.. ;)


Wednesday, 15 May 2013

Follower ke 500..Dapt baju free..;)

Seronok arini sbb dpt baju free..hehe..sbb ape? sbb jd follower yg ke-500 utk blog gerobokgmat.blogspot..x sangka plak dpt free gift..hehe..dh rezekikn,kita terima..sy penah beli 2x baju dr blog ni..tp x rase nk follow blog ni..tp arini terase nk follow plak sbb senang nk tgk klu ade ape update dr blog tu..pastu tibe2 dpt msg dr owner blog,

die tnya 'nama deja, deja rahim ke?' 
sy rep ' a'ah, tu name kat blog sy..knp ye?' 
akak tu rep balik ' Deja pilih 1 baju kat blog akak..akak bg free gift sbb Deja follower ke 500..Akak pos ptg nnti '

Wah, tentula sy suka kn..suka sgt2..hehe..tenkiu kak, nnti sy beli baju lg ye..

P/s : Boleh la tgk baju2 kat blog akak ni ye..gerobokgmat.blogspot

Kelebihan Surah Al-Ikhlas..

"Au zubillah himinashsyaitan nirrajim...bismilla hirrahmannirrahi m"

Tafsirannya:
Aku berlindung dengan Allah daripada syaitan yang direjam, Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Bacalah ayat ini sebelum anda memulakan apa-apa saja kerja kerana dengan bacaan ini akan keluarlah iblis dan syaitan yang berada didalam tubuh kita dan juga di sekeliling kita, mereka akan berlari keluar umpama cacing kepanasan.Sebelum anda masuk rumah, bacalah ayat di atas,kemudian bacalah surah Al-Ikhlas (iaitu ayat: Qulhuwallahu ahad. Allahussamad. Lamyalid walam yu-lad. walam yakul lahu kufuwan ahad.) sebanyak 3 kali.

Masuklah rumah dengan kaki kanan dan dengan membaca bismillah. Berilah salam kepada anggota rumah dan sekiranya tiada orang di rumah berilah salam kerana malaikat rumah akan menyahut. Amalkanlah bersolat kerana salam pertama (ianya wajib) yang diucapkan pada akhir solat akan membantu kita menjawab persoalan kubur. Apabila malaikat memberi salam, seorang yang jarang bersolat akan sukar menjawab salam tersebut. Tetapi bagi mereka yang kerap bersolat, amalan daripada salam yang diucap di akhir solat akan menolongnya menjawab salam malaikat itu.

Diriwayatkan oleh Iman Bukhari sabda Nabi Muhammad s.a.w :
"Barang siapa membaca Qul huwa"llahu ahad 100,000 kali maka sesungguhnya ia telah menebus dirinya dari Allah, maka menyeru yang menyeru dari pihak Allah di langit dan di bumi. Kusaksikan bahwa si fulan iti telah menjadi pemendekaan Allah sesungguhnya ia adalah pemerdekaan dari sisi Allah, Sesungguhnya ia adalah pemerdekaan dari neraka". Inilah yang dinamakan membaca Qulhua"llah ahad satu hatam yaitu 100,000 kali dengan diwiridkan seberapa ribu kesanggupan kita sehari.

Sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud:
Barangsiapa membaca surah Al-Ikhlas sewaktu sakit sehingga dia meninggal dunia, maka dia tidak akan membusuk di dalam kuburnya, akan selamat dia dari kesempitan kuburnya dan para malaikat akan membawanya dengan sayap mereka melintasi titian siratul mustaqim lalu menuju ke syurga. (Demikian diterangkan dalam Tadzikaratul Qurthuby). Rasulullah SAW pernah bertanya sebuah teka-teki kepada umatnya Siapakah antara kamu yang dapat khatam Qur'an dalam jangkamasa dua-tiga minit? Tiada seorang dari sahabatnya yang menjawab. Malah Saiyidina Ummar telah mengatakan bahawa ianya mustahil untuk mengatam Qur'an dalam begitu cepat. Kemudiannya Saiyyidina Ali mengangkat tangannya. Saiyidina Ummar bersuara kepada Saiyidina Ali bahawa Saiyidina Ali (yang sedang kecil pada waktu itu)tidak tahu apa yang dikatakannya itu. Lantas Saiyidina Ali membaca surah Al-Ikhlas tiga kali. Rasulullah SAW menjawab dengan mengatakan bahawa Saiyidina Ali betul. Membaca surah Al-Ikhlas sekali ganjarannya sama dengan membaca 10 jus kitab Al-Quran. Lalu dengan membaca surah Al-Ikhlas sebanyak tiga kali qatamlah Quran kerana ianya sama dengan membaca 30 jus Al-Quran.

Berkata Ibnu Abbas r.a. bahawa Rasulullah SAW telah bersabda:
Ketika saya (Rasulullah SAW) israk ke langit, maka saya telah melihat Arasy di atas 360,000 sendi dan jarak jauh antara satu sendi ke satu sendi ialah 300,000 tahun perjalanan. Pada tiap-tiap sendi itu terdapat padang sahara sebanyak 12,000 dan luasnya setiap satu padang sahara itu seluas dari timur hingga ke barat. Pada setiap padang sahara itu terdapat 80,000 malaikat yang mana kesemuanya membaca surah Al-Ikhlas. Setelah mereka selesai membaca surah tersebut maka berkata mereka: Wahai Tuhan kami,sesungguhnya pahala dari bacaan kami ini kami berikan kepada orang yang membaca surah Al-Ikhlas baik ianya lelaki mahupun perempuan.

Sabda Rasulullah SAW lagi:
Demi Allah yang jiwaku ditanganNya, sesungguhnya Qul Huwallahu Ahadu itu tertulis di sayap malaikat Jibrail a.s, Allahhus Somad itu tertulis di sayap malaikat Mikail a.s, Lamyalid walam yuulad tertulis pada sayap malaikat Izrail a.s, Walam yakullahu kufuwan ahadu tertulis pada sayap malaikat Israfil a.s. Siapa membaca surah Fatihah, al-ikhlas, al-falaq, and an-annas setiap satu sebanyak 7 kali selepas solat jumaat, nescaya terpelihara dari perkara keji dan segala bala hinggalah ke jumaat yang berikiutnya.

Jika dibaca 3 surah ini al-ikhlas, al-falaq and an-nass pagi dan petang nescaya tidak mengalami apa-apa kesusahan.

Misi Pindah Rumah ::Shopping kat Nilai 3::

Semalam lpas habis keje, hubby jemput terus pg Nilai 3..hajat cume nk beli blind utk dapur jer..tp wrna idaman dh abis stok..sedih..wuuu..yg tnggal cume kaler merah putih n coklat putih jer..hubby suh amik kaler coklat sbb die kate tiles dapur kaler krim, so matching je (ala,saje nk sedapkn hati la tuh)..tp dh kat sini je yg paling murah, beli je la..hrga asal RM220, die bg RM180..utk tingkap 2 panel..


Nak kaler hitam+silver cmni..tp yg tinggal utk tngkap 1 panel jer..
Ni ktorg pnye,coklat+putih..x pela, yg penting murah..jimat..hehe
Pastu saje pusing2, terjumpa plak kedai cadar, langsir, n bantal yg tgh buat offer..ktorg amik bantal foam 6 bijik n bolster sebijik..jadik la dulu..bantal tu sebijik RM10, beli 5 free 1..bolster plak RM15 satu..pastu tgk plak langsir, murah giler..langsir ready made yg same ktorg penah tgk kat Semban n kedai2 lain kat Nilai ni, hrga die RM79..tp kat sini cume RM39..sibuk la ktorg memilih nk kaler ape, si Aisyah pun menyibuk sekali..die yg pilih kaler..dh amik, pastu tetiba rase x nk plak..so, letak balik..cnfirm berbulu je kakak yg layan ktorg tu..haha..beria2 pilih, pastu x jd beli..so, bayar utk bantal n bolster je..terus kluar, takut t'beli bnda lain plak..haha..

Masa nak balik lalu depan deret2 kedai yg jual tikar n karpet..kedai ngadap jalan raya..x ramai sgt org..pastu ade plak mamat2 pakistan lambai2 tgn smbil tunjuk tikar evamatik..die ckp RM10 je..ape RM10 je!!..terus suh hubby benti..(dh dasar pmpuan kn, pntg dgr murah sket terus nk beli..haha)..mmg nk cari pun tikar tu ut letak dlm bilik mainan budak2 ni nnti..dh alang2 tu, masuk la jengah dlm kedai plak..huhu..mmg rambang mate..pastu tnye la hrga karpet kat situ sbb same mcm karpet yg ktorg beli kat Tesco, tgk Brand pun same..die ckp hrga sebenar RM220, tp boleh bg RM180..ni dr Turki..huhu..terus sy tgk hubby n hubby tgk sy, pastu hubby senyum kambing..rasa nk nangis dengar sbb ktorg beli RM250, tu pun lepas puas mintak tawar...pastu lg rase nk nangis bile tnya hrga frame ayat2 kat situ..die boleh bg RM60 utk satu set n ktorg beli RM150 utk satu set..uwaaaaaaaa..menyesalnye..rugi2x..so, kami rugi RM160 utk 2 brg tuh..dh boleh beli benda lain kn..pastu, yg x tahan ktrog t'beli cermin besar kat sini sbb murah sgt..haha..mmg ade plan nk beli tp bukan hari ini..dh murah, grab je la..haha..cume RM75, yg lg besar RM80..tp x muat nk masuk dlm kereta..so amik RM75 tu je..before ni penah survey yg lg kecik dr ni pun dh RM150..owner kedai tu ckp, die bg murah2, so nnti boleh ingat kedai die n dtg lg..In shaa Allah, mmg ingat n bakal dtg lg !! hehe..name kedai ni MEGA PROMOSI..die bahagian depan2, ngadap jalan raya..x menyesal la ngn hrga yg die tawar..owner die pun jujur..;)

Macam ni la karpet yg ktorg dh beli tuh, cume lain kaler jer...

Cermin yg kat belakang tu la yg ktorg 'terbeli'..haha
Bukan main seronok lagi budak berdua ni main golek2, dh penat jalan kot..lame ktorg kat kedai ni..
Model karpet 2013..!!
P/s : Kalau nak shopping, rajin2 la survey dulu..klu x rugi mcm ktorg..x berbaloi..huhu..nnti nk update gambar karpet n frame ayat2 yg ktorg beli mahal 2x ganda tuh..;(

Tuesday, 14 May 2013

Stok susu utk Affan..

Usaha tangga kejayaan..akhirnya stok susu Affan berada di paras selamat..hehe..hampir 500oz dh ade dlm peti ais kat umah tu..so, skrg umi x de la risau sgt..start dr umur Affan 3 bulan, susu dh start merudum..sekali perah boleh dpt 2oz je, smpai kdg2 boleh nangis time perah susu sbb takut sgt kalau terpaksa menamatkan perjalanan susu bdn utk Affan..mcm2 yg umi mkn n buat utk tmbahkan susu..mmg umi struggle sgt..kat ofis mampu dpt max 2 botol je, balik keje smbil susukn Affan smabil pam sebelah, tgh mlm pun pam lg, pg2 before mandi pn pam lg..dan hasilnye dpt la 4 botol utk bekalan Affan hari tu..mmg lgsg x de stok utk esoknye..

penah umi balik awl sbb susu kat umah baby sitter dh abis, Affan nangis n mmg x leh accept susu formula..penah umi cuti semata2 sbb bekalan susu utk Affan x cukup..penah Affan minum susu mak ngah sket sbb umi t'lambat balik keje n x de susu extra..tp umi x putus asa, selagi boleh umi b'usaha..biarpun ade yg ckp "ajar la Affan tu susu formula, nnti u yg susah sbb susu dh kurang"..umi senyum je sbb x de ape yg susah demi kebaikan anak2 umi..;)..umi stop amik ape2 supplement (sbb umi jenis yg selalu lupa amik ubat, time pregnant je yg rajin)..n umi cume gandakan rutin mengepam kat ofis mcm biase, kat rumah pun bile ade mase je umi pam..gandakan minum air kosong..jaga pemakanan..sentiasa umi doa supaya cukupkn la susu umi sbg rezeki ank umi..dan akhirnye tanpa umi sedar stok susu dh bertambah..hnye 2 bulan, dh dpt 500oz TANPA umi ambil apa2 supplement..Alhamdulillah, syukur sgt2..semuanya dgn IzinNya dan usaha yg berlipat ganda..sbb Allah suke hambanya yg sentiasa berusaha dan berdoa..;) so, pd pendapat umi kata kunci utk berjaya dlm bf adalah :-

1) Kerap mengepam 
2) Mind set (kena sentiasa positif)
3) Banyakkan berdoa sbb yg beri rezeki pun DIA kn ;)
4) Makan makanan yg berkhasiat..
5) Banyakkn minum air kosong.

P/s : untuk Aisyah, umi mintak maaf ye..bukan umi x berusaha dulu..cume keadaan umi mase tu membataskan..apepun umi harapkan Aisyah dpt menikmati khasiat setahun perjalanan kita sebagai best breastfeeding buddy..;)

Aisyah yg suke melaram..

Last week saje jenjalan pg Tesco..dekat dgn pintu masuk Tesco tu ade la satu kedai yg jual aksesori gadis2 n kanak2 yg comel2 gituh..hmpir sumenye kaler pink ye..pastu die letak satu rak spec mata bebudak betul2 kat bhgian luar tepi kedai die..mksdnye klu kita lalu sebelah kedai tu mmg nmpk sgt la n rak tu pun rendah..mmg strategi dorg kot supaye budak2 senang capai..dan iye, Aisyah jln dulu depan ktorg..nmpk je spec tu terus rembat, pakai n jalan je tanpa rase bersalah..bertuah punye bdk !!kejo2 pun mmg die x bg la umi die ni amik blik spec tuh..akhirnye, umi masuk kedai tu n bayar..setel, abis citer..

Ni la spec yg dirembat Aisyah..
Balik umah, Aisyah paksa Affan pakai spec tu plak..
Affan pun mcm sonok je..haha

Monday, 13 May 2013

Hari Ibu haram disambut??

Semalam

Hubby : Harini hari ibu,tau kn?
Me : Tau.
Hubby : Habis dh call mak ke belum?wish kat mak.
Me : Erm, x pun..x boleh la baba sambut hari ibu..haram tau..
Hubby : Ye ke..knp?
Me : Hari Mother Church la..

Pagi ni

Emak : Mak lupa smlm nk call Nur ucap selamat hari ibu..Selamat Hari Ibu ye Along..
Me : Emak, Nur pun nk wish kat mak tp x boleh..smlm lg Yob dh igtkn Nur suh call mak..
Emak : X boleh?knp?
Me : Nur bace dlm FB, Hari Ibu ni Hari Mother Church..so, kita x leh sambut..klu x,awl2 lg Nur dh wish tau..hehe
Emak : La,ye ke..emak x tau lgsg..sori along ye, mmg mak x tau..Ya ade wish smlm..Ain x de, ain tau la kot kn..
Me : Eh, xpe la mak..mak x tau..Nur dh tau..A'ah,Ain mmg tau..die yg bgtau Nur..hari2 pun hari ibu,syggg mak..hehe
Emak : yela, syg along jugak..hehe



MALAIKAT ITU ADALAH IBUMU...;')

Adalah dikisahkan….pada ketika seorang bayi akan dilahirkan ke dunia nyata.

Bayi itu bertanya kepada Tuhan : “Para malaikat di sini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya ke dunia, tetapi bagaimana cara saya hidup di sana? Saya begitu kecil dan lemah.”
Tuhan menjawab: “Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Dia akan menjaga dan mengasihimu dengan sepenuh hatinya.”

Bayi bertanya lagi: “Tetapi disini, didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa…Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia.”
Tuhan menjawab: “Malaikat mu nanti akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia di sana”

Bayi bertanya lagi: “Bagaimana mungkin saya dapat memahami orang-orang bercakap dengan saya sedangkan saya tidak memahami bahasa mereka?”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar. Dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara untuk berkata-kata.”

Bayi bertanya lagi: “Apakah yang boleh saya lakukan ketika saya ingin berbicara kepadaMu?”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa dan bermunajat kepadaKu.”

Bayi bertanya lagi:”Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya nanti?”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu lah yang akan melindungimu, walaupun mungkin jiwa dan raga terpaksa dikorbankannya.’

Bayi bertanya lagi: “Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak lagi dapat melihatMu lagi.”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku dan akan mengajarkan bagaimana kamu nanti akan kembali juga kepadaKu, walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu.”

Pada saat itu, Syurga begitu tenang dan hening sehingga suara dari Bumi dapat jelas kedengaran.

Dan sang bayi bertanya perlahan : “Tuhan, jika saya terpaksa pergi sekarang ini, bolehkah Kamu khabarkan kepadaku nama malaikat yang Kamu maksudkan itu?”
Tuhan menjawab: “Kamu akan memanggil malaikatmu itu sebagai “IBU”. Maka ingatlah, sentiasa kamu berkasih sayang dengannya dan menghargai setiap pengorbanan ibu mu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa. Dialah satu-satunya harta mu yang tiada galang gantinya, dunia mahupun akhirat. ”

Friday, 10 May 2013

Doa Kalbu - Fika

Syahdu betul dengar lagu ni..;'(

Dimalam penuh bintang
di atas sajadah yang kubentang
sedu sedan sendiri
mengaduh pada Yang Maha Kuasa
betapa naif diriku ini hidup tanpa ingat pada-Mu
urat nadi pun tahu aku hampa..

di malam penuh bintang
di bawah sinar bulan purnama
kupasrahkan semua
keluh kesah yang aku rasa
sesak dadaku
menangis pilu
saat ku urai dosa-dosaku..
dihadapan-MU ku tiada artinya............

doa kalbu tak bisa aku bendung
deras bak hujan di gunung sahara
hatiku yang gersang........
terasa oleh tenteram...

hanya Engkau yang tahu siapa aku
tetapkanlah seperti malam ini
sucikan diriku selama-lamanya.......

DOA KALBUKU......

Wednesday, 8 May 2013

Analisis PRU13..

Pilihanraya kali ni sy rasa sgt2 meriah..persaingan yg sengit bg merebut kedudukan utk mentadbir negara..n keputusan telah pun kita tau yg mana memihak kepada kerajaan asal iaitu BN..buat PR, syabas kerana walau kalah tapi kalah yg bermaruah sy kira..Suka sy b'kongsi di sini mengenai Analisis PRU13 yg sy kira tepat penulisan Dr. Tengku Asmadi Bin T. Mohamad

"Apa yang berlaku daripada keputusan piliharaya yang telah diumumkan secara rasmi, BN secara keseluruhannya mengalami tamparan yang teruk dengan kekalahan beberapa menteri dan menteri besar, serta kemerosotan kerusi DUN dan PARLIMEN.

Apa yang kita lihat mungkin Tsunami Pengundi Cina yang beralih arah kepada PR (bukan sekadar DAP). Tetapi apa yang lebih tepat ialah Tsunami sebahagian besar pengundi tidak kira Cina, Melayu, India dan lain-lain. Ini dapat dilihat daripada keputusan pilihanraya itu sendiri dan ini adalah satu ‘wake up call’ kepada BN.

Seruan perubahan ini telah disambut oleh beberapa golongan iaitu 1) Golongan pengundi muda, Gen-Y, yang banyak terdedah kepada media sosial. Golongan ini tiada apa yang perlu mereka takuti. Minda mereka tidak terpengaruh dengan isu-isu perkauman dan mereka ini lahir dalam zaman lepas merdeka. 2) Kaum Cina yang kebanyakannya bekerja sendiri, berniaga atau bekerja dengan syarikat swasta. Golongan ini juga tiada apa yang mereka takuti. Mereka tidak bergantung kepada pemberian, sebab itulah usaha memancing mereka ini tidak akan berhasil. 3) Orang Islam yang menuntut kepimpinan yang amanah, telus, adil, berintegriti dan kredibel serta usaha-usaha yang lebih merakyat.

Apa yang berlaku, kita tidak boleh melihat semuanya sebagai perkauman (racist). Ramai juga penyokong Cina yang beralih arah itu kerana sudah letih dan sebagai tanda protes terhadap apa yang berlaku. Malah mereka mengankat pula bendera PAS tanpa segan silu. Bermakna ada sesuatu yang ada dalam fikiran mereka ini melangkaui aspek perkauman. Setelah lebih 50 tahun BN menerajui negara, maka banyak pembongkaran telah dibuat melalui media baru. Sama ada apa yang dibongkarkan itu tepat, tidak tepat atau kurang tepat itu tidak lagi penting, yang penting ia berjaya melakukan satu gelombang yang menuntut agar dilakukan satu perubahan atau transformasi secara yang lebih besar dan lebih menyeluruh terhadap integriti pemimpin, cara mengurus dan kebajikan rakyat.

Apabila ia tidak nampak usaha membenteras dan mengatasinya dilakukan dengan serius, atau pada tahap yang memuaskan, maka rakyat (daripada 3 golongan di atas ) bangkit dan membuktikannya melalui pilihanraya. Cuma bezanya, Cina yang lebih ramai secara berani menyahut seruan perubahan yang PR laungkan ini. Maka kesannya, kerusi MCA banyak yang hilang iaitu daripada 15 kini tinggal 6 kerusi sahaja. Dan GERAKAN daripada 2 kini tinggal hanya 1 kerusi. Bagi sesetengah pihak, ia dikatakan perkauman (namun secara peribadi sentimen perkauman bukan perkara utama dalam PRU13 ini, tetapi ia lebih kepada sentimen mahukan perubahan). Bagi Kaum Cina sendiri ia dilihat sebagai satu pengorbanan dan percaturan politik. MCA dan MIC menjadi tidak berdaya disebabkan mereka tidak mampu menepis segala pendedahan-pendedahan dan isu-isu yang telah dibangkitkan kesan daripada pemerintahan BN sebelum ini.

Oleh itu, sesuatu perlu dilakukan oleh kerajaan BN yang baru dibentuk dan diterajui oleh PM Dato’ Seri Najib kali ini bagi mengembalikan kepercayaan rakyat.

Antara langkah-langkah yang boleh diambil ialah:

1) Melantik barisan Menteri Kabinet daripada mereka yang berintegriti dan boleh bekerja untuk rakyat.
2) Memperbaiki cara mengurus dan menyalur sumber agar lebih efisien, telus dan adil dan mengurangkan pembaziran dan ketirisan.
3) Mengambil kira manisfesto PR dan memanfaatkannya untuk kebaikan rakyat.
4) Merapatkan jurang perkauman dengan tidak lagi dilagu-lagukan dan ditakut-takutkan dengan isu-isu yang menimbulkan rasa tidak selamat dan tidak harmoni.
5) Meneruskan usaha-usaha 1 Malaysia yang sampai kepada golongan yang berpendapatan rendah dan luar bandar tanpa mengira parti.
6) Melakukan pembangunan secara menyeluruh tanpa mengira negeri itu di bawah pemerintahan siapa.
7) Lebih Islamik dalam kepimpinan dan meningkatkan kuasa yang ada pada Mahkamah Syariah dan mula secara perlahan-lahan memberikan kefahaman tentang Islam kepada orang bukan Islam agar mereka mampu menerima undang-undang Islam dan melihat akan kebaikannya.
Dan pelbagai usaha yang baik dari semasa ke semasa.

Dengan cara ini, 5 tahun daripada sekarang, pastinya rakyat akan memberikan mandat yang lebih besar kepada mereka dalam PRU14."

NOTA: Keputusan sudah rasmi, yang mahu dibincangkan ialah apa yang patut dilakukan untuk 5 tahun ini . Membicarakan soal blackout, dakwat dan hantu, tidak akan berkesudahan. Bukan kerana ia tidak penting, tetapi kerana keputusan sudah rasmi. Jadi fokus terhadap apa yang perlu dilakukan dalam 5 tahun ini.

Claim balik mengundi..

Lupa nk citer smlm,sy dpt claim blik mengundi..hehe..lepas la utk duit tol n minyak..tp kena soal siasat dulu tau, baru dpt duit..huhu

Encik BN : Awk dtg dr mane?
Me : Saya dr Seremban..balik mengundi sini..
Encik BN : Awk ade bawak surat x?surat dr dun yg mengatakan awk balik utk mengundi BN.
Me : Erm, x de pulak..sy x tau pun..
Encik BN : Habis sape suruh awk dtg sini?
Me : Abah sy..
Encik BN : Siapa abah awk?tinggal mane?
Me : Ab Rahim, ni tgk nama sy binti Ab Rahim kn (sambil tunjukkn nama sy kat form)..tinggal kat Taman Desa Perwira.
Encik BN : Die undi ape?
Me : BN la..
Encik BN : betul ni?awk undi ape?
Me : Betul la, x tipu encik..sy rahsia..undi kn rahsia..;p
Encik BN : Abh awk keje ape?
Me :.Abh sy dulu keje Felda tp skrg dh pencen.. 
Encik BN : Erm,ok la..(smbil ambil duit dlm laci n bg kat sy)
Me : Terima kasih..lalalala..

Nota kaki : mcm2 pulak tnya psl abh sy, mcm la yg nk claim tu abh sy..haha..n lg satu, sy ingat sape2 je (mane2 parti) boleh claim duit balik ngundi tu sbb dh tunaikan tggungjawab pd negara,lgpun tu pun duit rakyat kn..huhu

Tuesday, 7 May 2013

Pengalaman balik mengundi...

Exceli, ni kali kedua balik ngundi..tp dulu time study balik naik bus jer, lagipun balik awl 3 hari..so, x dela tempuh jam n rase penat sgt..kali ni balik ari jumaat pas keje naik kete..mak datuk, jam ngalah kn time raye lg..hubby dh bising2 dh sbb kaki dh penat n lenguh..bayangkan ktorg gerak dr seremban pukul 6.30 petang n sampai lipis, Pahang kul 4.30pagi !!..cube kira bape jam perjalanan ktorg..mcm dr selatan nk ke utara je kan..kalau hari biase cume 3-4 jam jer perjalanan..

Ktorg ikut highway Lekas, smooth jer..kuar je Lekas kat Kajang dh start jam, tambah2 lg hujan lebat sgt..bergegar gak hati ni tgk petir menyambar jer..kete jalan sket2 je, klu kura2 jln sebelah ktorg, die boleh smpai dulu kot..haha..dr Kajang ke KL amik mase 3 jam lebih !! hubby dh fed up..

Hubby : awk undi kat semban je la..
Me : Mane boleh..
setengah jam pastu..
Hubby : Kita patah balik semban nk..jam teruk ni..
Me : Senyap membisu..
Sejam lepas tuh..
Hubby : Boleh x klu sy buat keputusan..klu pkul 12 kita still kat KL lg, patah balik semban ye..
Me : Erm,ok (dlm hati rase cm nk nangis jer)

Elok je hubby ckp cmtu, jalan depan sket dh x jam..lancar jer..tp bile nk sampai tol gombak dh start jam balik..sy pulak ckp kat hubby 'patah je la balik' sbb risau klu sepanjang karak tu jam..tp hubby pulak nk teruskan..Karak ok..bentong ke raub adelah jam sket2..lpas raub dh ok..2,3 kali gak la benti..penat kot..lpas ni tukar alamat undi kat semban je la..x sanggup den..


Thursday, 2 May 2013

KENYATAAN HIDUP DISEBALIK PERMAINAN INI

Seorang guru wanita sedang bersemangat mengajarkan sesuatu kepada anak muridnya. Ia duduk menghadap anak muridnya. Di tangan kirinya ada kapur, di tangan kanannya ada kayu pemadam. Guru itu berkata, 'Saya ada satu permainan... Caranya begini, ditangan kiri saya ada kapur, di tangan kanan ada kayu pemadam. Jika saya angkat kapur ini, maka sebutlah 'Kapur!', jika saya angkat kayu pemadam ini, maka katalah 'Pemadam!'

Anak muridnya faham dan seterusnya menyebut dengan betul. Guru bersilih-ganti mengangkat tangan kanan dan kirinya, semakin lama semakin cepat. Beberapa saat kemudian guru kembali berkata, 'Baik sekarang perhatikan. Jika saya angkat kapur, maka sebutlah 'Pemadam!', jika saya angkat kayu pemadam, maka katakanlah 'Kapur!'. Dan diulangkan seperti tadi, tentu saja murid-murid tadi keliru dan kekok, dan sangat sukar untuk mengubahnya. Namun lambat laun, mereka kembali biasa dan tidak kekok lagi. Selang beberapa saat, permainan berhenti.

Guru tersenyum kepada anak muridnya. 'Murid-murid, begitulah kita umat Islam. Mulanya yang haq itu haq, yang bathil itu bathil. Kita begitu jelas membezakannya. Namun kemudian, setelah musuh kita memaksakan kepada kita dengan pelbagai cara untuk menukarkan sesuatu, perkara yang haq telah menjadi bathil, dan sebaliknya. Pada mulanya agak sukar bagi kita menerima hal tersebut, tapi kerana terus disosialisasikan dengan pelbagai cara menarik oleh mereka, lambat laun kita akan terbiasa dengan hal itu, seterusnya kita mulai dapat mengikutinya. Musuh-musuh kita tidak pernah berhenti membolak-balik dan menukar nilai murni akidah/hukum Islam dari masa ke semasa.

'Keluar berduaan, berkasih-kasihan tidak lagi sesuatu yang pelik, Zina tidak lagi jadi persoalan, pakaian seksi menjadi hal yang lumrah, tanpa rasa malu, sex sebelum nikah menjadi suatu kebiasaan dan trend, hiburan yang asyik dan panjang sehingga melupakan yang wajib adalah biasa, materialistik kini menjadi suatu gaya hidup dan lain lain.' 'Semuanya sudah terbalik. Dan tanpa disedari, anda sedikit demi sedikit menerimanya tanpa rasa ia satu kesalahan dan kemaksiatan. Faham?' tanya Guru kepada anak muridnya.

'Baik untuk permainan kedua...' Gurunya meneruskannya. ..... 'Cikgu ada Qur'an,cikgu akan letakkannya di tengah karpet. Sekarang anda berdiri diluar karpet. Permainannya adalah , bagaimana caranya mengambil Qur'an yang ada ditengah tanpa memijak karpet?'

Murid-muridnya berfikir . Ada yang mencuba dengan tongkat, dan selainnya.

Akhirnya Guru memberikan jalan keluar, digulungnya karpet, dan ia ambil Qur'an. Ia memenuhi syarat, tidak memijak karpet ..'Murid-murid, begitulah ummat Islam dengan musuhnya..... Musuh Islam tidak akan memijak-mijak anda dengan terang-terangan. ....Kerana tentu anda akan menolaknya dengan mentah. Orang biasapun tak akan rela kalau Islam dihina dihadapan mereka. Tapi mereka akan menolak kita secara ansur-ansur, sehingga kita tidak sedar.

'Jika seseorang ingin membuat rumah yang kuat, maka dibina tapak yang kuat. Begitulah Islam, jika ingin kuat, maka bangunlah aqidah yang kuat. Sebaliknya, jika ingin membongkar rumah, tentu susah kalau dimulai dgn tapaknya dulu, tentu saja dinding dan peralatan akan dikeluarkan dulu,

kerusi dipindahkan dulu, Almari dibuang dulu satu persatu, baru rumah dihancurkan. . .....'

'Begitulah musuh-musuh Islam menghancurkan kita. Ia tidak akan menghentam terang-terangan, tapi ia akan perlahan-lahan merosakkan kita.

Mulai dari perangai kita, cara hidup, pakaian dan lain-lain, sehingga meskipun kita muslim, tapi kita telah meninggalkan ajaran Islam dan mengikuti cara mereka... Dan itulah yang mereka inginkan.' 'Ini semua adalah fenomena Ghazwul Fikri (Perang Pemikiran). Dan inilah yang dijalankan oleh musuh musuh kita... '

'Kenapa mereka tidak berani terang-terang memijak-mijak kita, cikgu?' tanya murid- murid.

'Sesungguhnya dahulu mereka terang-terang menyerang Islam, misalnya Perang Salib, Perang Tartar, dan lain-lain. Tapi sekarang tidak lagi.'

'Begitulah Islam... Kalau diserang perlahan-lahan, mereka tidak akan sedar, akhirnya hancur. Tapi kalau diserang secara terang-terangan, kita akan bangkit serentak, baru mereka gerun'.

'Kalau begitu, kita selesaikan pelajaran kita kali ini, dan mari kita berdoa dahulu sebelum pulang...'

UMAT ISLAM SEMAKIN MUDAH DIBELI DENGAN WANG RINGGIT, DILALAIKAN DENGAN KEINDAHAN DAN MEMUJA KESERONOKAN HIDUP, HINGGA HILANG MARUAH DAN HARGA DIRI!!

JUSTERU, MARILAH, KITA BETULKAN APA YG TERMAMPU BERSAMA2..USAH HANYA BILA SEGALANYA SUDAH TERJADI, SAMA SEPERTI SAUDARA KITA DINEGARA2 LAINNYA, BARU KESEDARAN ITU TIMBUL, MUNGKIN MASIH BELUM TERLAMBAT TAPI KITA SUDAH TERLEWAT UTK MERUBAH DAN MEMBAIKI KEROSAKAN YG DIALAMI.

YA ALLAH, SATUKANLAH UMAT ISLAM? AMIIINN.. Semoga yang baik dijadikan teladan dan yang buruk dijadikan sempadan..ALLAHU AKHBAR

Artikel dari MALAYSIA RIA

Sejuk perut ibu mengandung..

Sejuk perut ibu mengandung..biasa kn dngr ayat ni..ayat zaman berzaman yg x penah luput dek mase..merujuk kepada perbuatan si ank yg buat si ibu gembira,bahagia, hati berbunga2 n menenangkan ..kdg2 bukan sbb perbuatan anak pun dh mampu buat ibu bahagia..contoh, bile tgk ank tido..rase cm nk peluk2 n cium2 je..sejuk mata n hati tgk ank ade dpn mata..n sejuk perut sbb dr perut ni la diaorg keluar..(biarpun skrg perut tu dh x cntik mcm dulu,huhu)..tambah2 lg bila si Aisyah skrg dh pandai nk tlg buat keje2 rumah, tlg uruskan adik, carikn ubat, cube berdikari nk uruskan diri sendiri, dh boleh mengira, baca Alif Ba Ta, baca ABC pd usia belum 2 tahun!!dan si adik yg advance, usia 3 bulan dh cekap meniarap, dh pandai bermain2 dgn kakak, 6 bulan dh boleh merangkak n skrg cube utk duduk..Alhamdulillah, mmg sejuk perut n hati ni..;) tp time budak berdua ni buat hal serentak, si mak yg konon2nye soft n ayu ni boleh b'tukar jd singa yg sgt garang, rase mcm mls je nk layan (nk biar je nangis sampai penat, tp x penah buat pun sbb x sampai hati)..tp bila tgk muke dorg time tido, rase sejuk je hati ni..;)


Tidur pegang tgn tu..so sweet kn!!

Muka time tido, innocent je kn..klu b'jaga, lasak kemain..tp ni la cinta hati sy..;)

Affan duk perhati je benda tu..bila bg, ha tu la keje die..tolak sambil gigit2..die dh gatal gusi..
video

Video Aisyah cube nk dodoikan adik dlm buaian..

DOODLE SEGMENT by MUNIRAH MN

Jom reramai join segmen ni..lg ramai lg meraih kn..;) ape yg best psl segmen ni :-

  • semua yang sertai akan dapat doodle 
  • ada doodle untuk lelaki juga 
  • terbuka kepada non-bloggers 
       

Klu nk join sila KLIK SINI ye..;) kena sertakan sekali butir2 doddle yg korang nk k..

BUTIR BUTIR DOODLE

Nama : Deja Rahim

Warna : Light purple

Doodle perempuan

warna tudung - Grey
warna baju - Pink
warna tali pinggang - Grey
warna skirt - Purple
warna kasut - Black
warna handbag - Dark Purple

Beli railing langsir..

Last week ktorg ade survey railing langsir kat Seremban, kedai tu ckp tgh buat sale..tp harga mak datuk, cekik darah kot..klu ikut hubby die nk je beli time tu, tp sy x nak sbb rase mhal sgt..yg hubby ni x menyabo2, tau la baru dpt bonus..so, isnin baru ni sy pun merajin kn diri tnya encik google psl railing ni. .jumpa yg murah, terus call hubby..petang tu gak, abis keje je terus pg Nilai 3..sy tunjukkn perbezaan harga ye..

Seremban
Wooden Rod (10 ft) utk sliding door ~ RM150 (sekali upah)
Railing (10ft) utk sliding door ~ RM75 (sekali upah)
Railing (6.5 ft @ 3 panel) utk tingkap ~ RM48 x 2 = RM 96 (sekali upah)
Sangul langsir ~ RM 10
Total ~ RM331

Nilai 3
Wooden Rod (10 ft) utk sliding door ~ RM60
Railing (10ft) utk sliding door ~ RM50 
Railing (6.5 ft @ 3 panel) utk tingkap ~ RM32.50 x 2 = RM 65 
Sangul langsir ~ RM 8
Total ~ RM178 (sbb dpt lg kurang RM5)

Banyak x beza??bykkn..boleh beli brg lain lg..hapir separuh kot..kualiti same je..brand pun sy tgk same jer..utk upah psg railing tu hanya la RM50..so,masih berbaloi2 kn..klu nk ckp rugi duit minyak pun, sy keje Nilai gak..sgt2 la berpuas hati sbb dpt beli brg murah dgn kualiti yg sama..;)..so, boleh la membeli di sini ye, NILAI TEXTILE & CURTAIN CENTRE..

Aktiviti hujung minggu kami..

Aktiviti hujung minggu yg memenatkan tp menyeronokkan.. b'exercise sambil cuci rumah..lg satu step nk pindah umah..hehe.Thanks to my SIL, kin..(masih single tau klu nk kenal)..rajin n baik orgnye..~cm segmen promote adik plak,haha~n thanks to Afi jugak sbb tlg jaga ank2 akak yg boleh tahan lasknye tuh..so,lets slides on the floor..;)

My SIL, Syikin dgn riang ria main air + tonyoh lantai  tu..habis b'kilat umah..siap b'peace lg..
Syikin lg..
Thanks to Afi (kwn Syikin) sbb jd baby sitter utk bdk b'dua tuh..dh ade tokoh nk jd ibu mithali..hehe..(dh nmpk mcm mangsa banjir plak kn)
Encik hubby pun x ketinggalan..;)
Sy pun harus la menyelit sekali..haha
Terima kasih kerana sudi singgah ke blog sy ;))